Cartusele se pot reseta

Marea majoritate a cartuselor de imprimante laser produse de Canon, Dell, Epson, HP, Konica-Minolta, Lexmark, Samsung si Xerox sunt dotate cu cipuri electronice, care contorizeaza numarul de pagini tiparite, pentru a semnaliza golirea cartusului din timp. In ultima vreme, cipuri au fost instalate si pe anumite cartuse inkjet HP si Epson.
In cazul in care cartusul este reincarcat si cipul electronic nu este schimbat, imprimanta va semnaliza o eroare de cartus si nu va mai tipari.
Schimbarea cipului electronic este usor de facut, dar in unele cazuri cipurile costa destul de mult, sau nu se gasesc pe piata locala. Pentru aceste cazuri este util resetorul de cipuri de cartuse.
Resetorul de cipuri de cartuse este un dispozitiv electronic care aduce la zero numarul de pagini tiparite inscrise in memoria cipului. El are niste capete adaptoare care au palpatoare pentru fiecare brand sitip de cip electronic. Resetorul poate aduce la zero contorul cipului.
In cazul in care cartusul de imprimanta se reincarca si chipul este resetat cu ajutorul resetorului, softul imprimantei va considera ca s-a introdus un cartus nou, plin, in imprimanta si va da comanda de tiparire.

Alte informatii si noutati puteti citi aici.